Aromatyczna, lekka szarlotka albo jabłka pod kruszonką.
Szybko się robi, jest przepyszna i aromatyczna dzięki dużej ilości cynamonu a zarazem zdrowa dzięki dużej ilości przepysznych polskich jabłek.
Składniki:
6 jabłek3 łyżeczki cynamonu
3 łyżki masła
3 łyżki mąki
2 łyżki cukru
Przygotowanie:
1. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce - jeśli mamy taką potrzebę możemy je wcześniej obrać.
Mieszamy z cynamonem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2. Masło, mąkę i cukier mieszamy razem ręką tak by powstała kruszonka.
Posypujemy nią nasze jabłka.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180C i pieczemy ok 20-25 minut. Do momentu, aż kruszonka zmieni kolor na złoty a jabłka uprażą.
Podajemy gorące z lodami waniliowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.