Składniki:
200g czerwonej soczewicy
4 pomidory
1 marchew
1 pietruszka
1 por
1 ząbek czosnku
1 cebula
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
pieprz
sól morska
1. Włoszczyznę myjemy, kroimy i wkładamy do ok. 1 litra gorącej wody.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na oliwie, aż się delikatnie zarumieni. Dodajemy do buliony i gotujemy ok 15 minut. Przyprawiamy paprykami w proszku.
3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i siekam w dobrą kostkę.
4. Do wywaru wrzucamy pomidory i soczewicę - gotujemy jeszcze 10 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
1 marchew
1 pietruszka
1 por
1 ząbek czosnku
1 cebula
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
pieprz
sól morska
Przygotowanie:
1. Włoszczyznę myjemy, kroimy i wkładamy do ok. 1 litra gorącej wody.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na oliwie, aż się delikatnie zarumieni. Dodajemy do buliony i gotujemy ok 15 minut. Przyprawiamy paprykami w proszku.
3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i siekam w dobrą kostkę.
4. Do wywaru wrzucamy pomidory i soczewicę - gotujemy jeszcze 10 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.