A na deser pachnące cynamonem naleśniki z prażonymi jabłkami.
Składniki:
1 szkl. mleka
1 szkl. wody gazowanej
2 szkl. mąki
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia
1 kg jabłek
1 łyżka cynamonu
opcjonalnie cukier wanilinowy
1 kg jabłek
1 łyżka cynamonu
opcjonalnie cukier wanilinowy
Przygotowanie:
1. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju - na teflonowej można smażyc bez ale jakoś mi takie suche nie smakują.
2. Wszystkie produkty na naleśniki miksujemy.
3. Wylewamy łyżką ciasto na patelnię i smażymy, jak już będzie gotowa jedna strona to obracamy i smażymy z drugiej. Idealne ciasto na naleśniki nie przykleja się i daje się podrzucać - spróbujcie to bardzo proste.
4. Jabłka kroimy w kosteczkę, mieszamy z cynamonem - jeśli są mało słodkie to dodajemy cukier wanilinowy lub waniliowy. Prażymy na suchej patelni.
4. Jabłka kroimy w kosteczkę, mieszamy z cynamonem - jeśli są mało słodkie to dodajemy cukier wanilinowy lub waniliowy. Prażymy na suchej patelni.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.