Dzisiaj strogonow w trochę innym wydaniu bo zrobiony z mięsa mielonego
Składniki:
0,5 kg mielonej wołowiny300 g pieczarek
1 papryka
5 średnich ogórków konserwowych
2 duże cebule
masło
1 łyżka koncentratu pomidorowego
mąka
nać pietruszki
sól, pieprz
2. Do cebuli dodajemy mięso wołowe mielone i zalewamy szklanką wody. Dusimy chwilkę po czym dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
3. Doprawiamy pieprzem, natką pietruszki i koncentratem pomidorowym
4. Całość przykrywamy pokrywką i dusimy ok 30 minut.
5. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy kolejne 20 miniut
masło
1 łyżka koncentratu pomidorowego
mąka
nać pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w głębokiej patelni lub rondlu na złoty kolor.2. Do cebuli dodajemy mięso wołowe mielone i zalewamy szklanką wody. Dusimy chwilkę po czym dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
3. Doprawiamy pieprzem, natką pietruszki i koncentratem pomidorowym
4. Całość przykrywamy pokrywką i dusimy ok 30 minut.
5. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy kolejne 20 miniut
6. Na koniec w połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki i wlewamy do mięsa, aby zagęścić.
7. Teraz doprawiamy solą i pieprzem (przedtem nie soliliśmy dania).
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.