Samo zdrowie i to w pysznej postaci ;)
Uwielbiane przez małych pasjonatów słodyczy - zdrowe i smaczne babeczki z kaszy jaglanej. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki:
1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej
1 szklanka wody
1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej
2 jajka
2 średnie banany
garść rodzynek
1/4 oleju rzepakowego, słonecznikowego lub kokosowego
1 laska wanilii (zamiennie kilka kropli olejku waniliowego)
1/2 łyżeczki sody
Przygotowanie:
1/4 oleju rzepakowego, słonecznikowego lub kokosowego
1 laska wanilii (zamiennie kilka kropli olejku waniliowego)
1/2 łyżeczki sody
Przygotowanie:
Kaszę wypłucz w gorącej wodzie i ugotuj pod przykryciem wg instrukcji na opakowaniu, aż wchłonie cały płyn. Wystudź.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj i przełóż do foremek od muffinków do ¾ ich wysokości.
Piecz w temperaturze 190 stopni C z termoobiegiem przez ok.20 minut, do tzw. suchego patyczka.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.