Głównym produktem, który musi znaleźć się w jadłospisie każdego dna są kiszonki np. z ogórków, kapusty kiszonej, rzodkiewek lub buraczków. Pamiętajcie by pić lub jeść je jak najczęściej.
U mnie w trakcie wyjazdów mega sprawdzał się sok bio z kapusty kiszonej z Lidla.
Poniżej podaję Wam spis dań dla diety warzywno- owocowej:
Surówki:
- kapusta kiszona, cebula, lub szczypiorek, jabłko;
- burak gotowany, jabłko, cebula, sok z cytryny;
- kapusta kiszona, cebula, lub szczypiorek, jabłko;
- sałata, szczypior, koper, pomidor, seler naciowy, tarte jabłko, ogórek kiszony - wymieszać z wodą od kiszonych ogórków, przyprawić zielem estragonu;
- marchew, seler, jabłko i sok z cytryny;
- marchew, jabłko;
- pomidor, ogórek kiszony i cebula:
- burak gotowany, jabłko, cebula, sok z cytryny;
- kapusta kiszona, marchew, jabłko, szczypiorek;
- ogórki kiszone, cebula;
- sałata z cytryną;
- kapusta biała (sparzona wrzątkiem) z jabłkiem, cytryną;
Soki:
- marchew, jabłka;
- marchew, burak;
- marchew, seler, pietruszka;
- seler, dynia, jabłka;
- pomidor, marchew, szpinak;
- pokrzywa, jabłka;
- kapusta, pietruszka zielona, marchew, jabłka
- sok z kiszonego buraka;
- sok z kiszonej kapusty;
- sok z kiszonych ogórków;
- sok z buraków, marchwi i jabłka;
- zielony sok dr Maksa Gersona;
- z zielonego jęczmienia;
- sok z białej rzodkwi i marchwi.
Koktajle:
- z marchewki, jabłka, szpinaku, imbiru, szczypty kurkumy i wody;
- z jabłka, cytryny, sałaty, imbiru, kurkumy, chili i wody;
- z cukinii, jabłka, posiekanej pietruszki, liści jarmużu, imbiru i wody;
- z selera naciowego, jabłka, cytryny, natki pietruszki, kurkumy i wody;
- z kapusty pekińskiej, jabłka, imbiru, natki pietruszki, rzeżuchy lub innych ostrych kiełków, kurkumy, chilli oraz wody;
- z grejpfruta, jabłka, szpinaku i wody
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.