Wielkanocne zające zbliżają się do nas coraz bardziej więc dzisiaj kolejny świetny sposób na świąteczne jajka.
Składniki:
6 jajek5 dag szynki
1 średni ogórek kiszony
1/3 pęczka szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Do podania:
kilka liści sałaty
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na połówki. Wyjąć żółtka i rozdrobnić je widelcem. Szczypiorek oczyścić i posiekać.
2. Ogórka kiszonego oraz szynkę pokroić w bardzo małą kostkę. Połączyć z żółtkami, szczypiorkiem oraz majonezem.
3. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
4. Połówki jajek obficie wypełnić farszem a następnie każde ozdobić kawałkami szynki lub szczypiorku. Ułożyć na półmiskuwyścielonym liśćmi sałaty.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.