rożki bananowe





Przejedzeni świątecznymi smakołykami zapragnęliśmy czegoś świeżego i smacznego.
Owoce w cieście to jest coś czego nam potrzeba.
Rogaliki szybkie i proste w wykonaniu.

Składniki: 


- ciasto francuskie
- 4 banany
- 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady
- sok z połówki cytryny
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka cukru pudru


 Przygotowanie:


1. Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Czekoladę ścieram na tarce, mieszamy z połową cynamonu i połową cukru pudru.
3. Wszystkie składniki łączymy.
4. Z ciasta wycinamy kwadraciki. Nakładamy porcję bananowego miąższu. Lepimy trójkąciki. Posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.
5. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190C.

Komentarze