Kasza jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu smakuje. Jeśli nie jesteś jej wielkim fanem albo po prostu znudziła Ci się taka zwykła to zapraszam do spróbowania mojej kaszy ze szpinakiem.
Składniki:
200 g kaszy gryczanej
ok. 5 kostek szpinaku mrożonego w liściach lub 1/4 opakowania szpinaku świeżego
1 ząbek czosnku
1 cebula
masło do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 5 minut krócej niż jest podane na opakowaniu czyli ok. 10 minut.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle, aż sie zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek i smażymy jeszcze minutę. Dodajemy szpinak i kaszę. Dusimy pod przykryciem ok. 5-10 minut.
Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
Z tej mieszanki możemy również zrobić również przepyszne placuszki ale przepis podam wkrótce bo tak moim domownikom smakowała kasza, że nic nie zostało na placki.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.