Jej smak kojarzy mi się z dzieciństwem bo moja mam często robiła taką do obiadu. Gości na prawie każdym polskim stole - prosta i smaczna.
Mam nadzieję, że mojemu synkowi tez będzie się kojarzyła z domem :)
Składniki:
2 marchewki1 jabłko
Przygotowanie:
1. Marchewkę i jabłko myjemy. Obieramy jeśli mamy taką potrzebę.
2. Marchew ścieramy na tarce na średnich oczkach, jabłko na dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy i po min. 5 minutach podajemy. Surówka zdąży wtedy puścić soki i będzie smaczniejsza.
a przyprawy,np.:NACL,pieprz,majonez se ?
OdpowiedzUsuńJa lubię tą surówkę taką saute czyli bez żadnych przypraw lub ewentualnie skropioną lekko cytryną. Oczywiście możesz dodać sól, pieprz, majonez lub jogurt grecki czy śmietanę.
OdpowiedzUsuń