Pasta z makreli już mi się przejadła ale ponieważ uwielbiam ryby postanowiłam zrobić pastę z innej morskiej fauny, z trewala czyli tzw. białego tuńczyka.
Jest on bardziej aromatyczny niż nasza zwyczajowa makrela. Pasta wyszła dużo smaczniejsza dzięki miękkiej i delikatnej a jednocześnie bardzo soczystej rybie.
Jest on bardziej aromatyczny niż nasza zwyczajowa makrela. Pasta wyszła dużo smaczniejsza dzięki miękkiej i delikatnej a jednocześnie bardzo soczystej rybie.
Składniki:
0,5 cebuli
3 jajka
3 łyżki majonezu
świeżo mielony pieprz
opcjonalnie sól
Przygotowanie:
1.Jajka gotujemy na twardo, obramy ze skorupek i drobno kroimy.
2. Rybę obramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości,rozdrabniamy.
3. Cebulę drobno siekamy.
4. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i jeśli taka ktoś potrzebuje to solą
opcjonalnie sól
Przygotowanie:
1.Jajka gotujemy na twardo, obramy ze skorupek i drobno kroimy.
2. Rybę obramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości,rozdrabniamy.
3. Cebulę drobno siekamy.
4. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i jeśli taka ktoś potrzebuje to solą
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.