Karkówka trochę inaczej :)
Składniki:
6 kotletów z karkówki1 cebula
500g kiszonej kapusty
olej do smażenia
sól
pieprz
majeranek
1. Kotlety rozbijamy (ale nie za cienko) , doprawiamy solą i pieprzem a następnie obsmażamy z obu stron na patelni.
2. 1/3 kapusty układamy na dnie naczynia żaroodpornego, na kapustę wykładamy karkówkę, doprawiamy majerankiem.
Przygotowanie:
1. Kotlety rozbijamy (ale nie za cienko) , doprawiamy solą i pieprzem a następnie obsmażamy z obu stron na patelni.2. 1/3 kapusty układamy na dnie naczynia żaroodpornego, na kapustę wykładamy karkówkę, doprawiamy majerankiem.
3. Na oleju, na którym smażyła się karkówka, podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i wykładamy ją na mięso.
4. Na całość wykładamy resztę kapusty.
5. Na patelnię wlewamy ok 100 ml gorącej wody, łopatką zbieramy resztki mięsa i cebuli i zalewamy tą wodą kapustę.
6. Naczynie przykrywamy przykrywką, wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika, pieczemy ok godziny. Mniej więcej w połowie czasu pieczenia zdejmujemy przykrywkę, by kapusta ładnie się przypiekła.
Smacznego!!!
6. Naczynie przykrywamy przykrywką, wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika, pieczemy ok godziny. Mniej więcej w połowie czasu pieczenia zdejmujemy przykrywkę, by kapusta ładnie się przypiekła.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.