całe maliny w syropie

syrop malinowy

Syrop z malin jest doskonały na jesienne wieczory i zimowe chłody. Jeśli zrobicie go z tego przepisu to wyjdzie naprawdę smaczny syrop z całymi malinami. Maliny nie rozpadają się - dzięki temu można je wykorzystać do przystrojenia deserów lub ciast. 



Składniki:


1 kg malin
1 litr wody
1 szklanki cukru

Przygotowanie:


1. Maliny przebieramy i płuczemy. Przekładamy do wcześniej przygotowanych słoiczków.

2. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem aż do rozpuszczenia, gorącym syropem zalewamy maliny w słoiczkach, zakręcamy.
3. Słoiczki z malinami pasteryzujemy przez ok. 20 minut.


Smacznego!!!


maliny całe w syropie

przepis na maliny w syropie

Komentarze

  1. I conceive thjs internet site has got some real fantastic information for everyyone :D.

    OdpowiedzUsuń
  2. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account
    it. Look advanced too far added agreeable from you!
    By the way, how can we communicate?

    OdpowiedzUsuń
  3. I'm really inspired with your writing skills and aloso with the layout to your blog.

    Is thaqt this a paid theeme or did you customize it yourself?
    Anyway stay up thhe nicxe hig quality writing, it's rare to peer a great weblog like tgis one these days..

    OdpowiedzUsuń
  4. We're a group of voluunteers and starting a new scheme in our
    community. Your website offered us with hwlpful info to workk on. You've done a formidable process
    and our whole neighborhood might be grateful too you.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz.