Zdrowa i aromatyczna zupa czosnkowa.
Składniki:
8 ząbków czosnku1 cebula
2 ziemniaki
2 l bulionu warzywnego
2 łyżki masła
sól, pieprz, majeranek
serek topiony śmietankowy
oliwa z oliwek
tarty parmezan do posypania
grzanki
1.Ząbki czosnku obrać i posiekać w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
grzanki
Przygotowanie:
1.Ząbki czosnku obrać i posiekać w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
2.Czosnek i cebulę podsmażyć na maśle. Wrzucić do wrzącego bulionu. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać wszystko do zupy.
3. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku, gotować około pół godziny. Ziemniaki muszą być miękkie. Pod koniec gotowanie dodać serek topiony i poczekać aż się rozpuści.
4. Zmiksować blenderem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.