Przepyszna przekąska na Świąteczny stół.
Składniki:
8 jajek12 pieczarek
2 cebule dymki ze szczypiorkiem
3 łyżki majonezu
1/2 pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Przekroić na pół i wyjąć żółtka
2. Natkę umyć i osuszyć. Kilka listków odłożyć, resztę posiekać. Dymki wraz ze szczypiorkiem oczyścić i posiekać. Pieczarki umyć i drobno pokroić.
3. Rozgrzać oliwę, zeszklić na niej dymki i szczypiorek, dodać pieczarki i smażyć, aż nabiorą złocistego koloru, przestudzić.
3. Żółtka rozetrzeć widelcem i połączyć z pieczarkami. Dodać majonez i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
4. Połówki jajek obficie napełnić farszem, ułożyć na półmisku i ozdobić natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.