Składniki:
6 jajekmała cebula
3 łyżki majonezu
10 dag żółtego sera
2 ząbki czosnku
mielona słodka papryka
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Przekroić na pół i wyjąć żółtka
2. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
3. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać majonez, cebulę, czosnek oraz starty ser. Doprawić do smaku papyką, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
4. Połówki jajek obficie napełnić farszem, osypać papryką. Położyć na półmisku i ozdobić zieleniną.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.