Składniki:
500 g mięsa wołowego
3 różnokolorowe papryki
500 g ziemniaków
500 g pieczarek
1 marchew
2 cebule
1 pietruszka
kawałek selera
pomidory bez skórki z puszki lub passata pomidorowa
1 czubata łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 lyżeczka majeranku
sól
czarny pieprz
3 różnokolorowe papryki
500 g ziemniaków
500 g pieczarek
1 marchew
2 cebule
1 pietruszka
kawałek selera
pomidory bez skórki z puszki lub passata pomidorowa
1 czubata łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 lyżeczka majeranku
sól
czarny pieprz
Przygotowanie:
1. Włoszczyznę obieramy
2. Mięso wołowe kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy mięso się przyrumieni i włókna się zamkną, przekładamy je do głębokiego garnka.
3. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz umyte i pokrojone w plastry pieczarki.
4. Pokrojoną w kostkę włoszczyznę, pieczarki oraz cebulę dodajemy do mięsa, dolewam 3 litry wody, i gotujemy około 60 minut aż mięso zmięknie.
5. Do garnka z mięsem dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy: sól. paprykę słodką i ostrą w proszku, majeranek i gotujemy jeszcze około 25 minut.
6. Na koniec dodaje pomidory z puszki i w razie potrzeby doprawiam dodatkowo solą i pieprzem.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.