Lato chyba już się kończy ale my się nie poddajemy i nadal grillujemy. Dzisiaj zielone szparagi zawinięte w filet z kurczaka.
Danie można przygotować na grillu lub na patelni grillowej (u mnie ze względu na pogodę ta druga opcja)
Składniki:
1 pęczek szparagów
2 większe filety z kurczaka lub 1 filet z indyka
Marynata:
200 ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz
1 łyżeczka curry w proszku
1 łyżeczka papryki słodkiej
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki tymianku
2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Filety myjemy, osuszamy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej mięso Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce.
Zagotowujemy wodę z 1 łyżeczką soli i wkładamy do niej szparagi na 5 minut. Tak by główki szparagów wystawały ponad taflę wody.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.