schab zawijany po włosku

schab z mozzarellą

Roladki schabowe po włosku

Kolejne szybkie danie które zachwyca smakiem i oryginalnością  a jest bardzo proste w przygotowaniu.


Składniki:


6 plastrów schabu
1 kulka mozarelli
zioła prowansalskie
duże jajko
bułka tarta
sol i pieprz
olej do smażenia



Przygotowanie:


1. Schab rozbijamy na cienkie kotlety. doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.

2. Mozarele kroimy w plastry i kładziemy na nasz schab. Doprawiamy ziołami prowansalskimi. Kotlety zwijamy w roladki - można spiąć wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki.

3.  Smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.



schabowe z mozzarellą

włoski schabowy


Komentarze