Dzisiaj na obiad będą schabowe z ziemniaczkami z koperkiem
Składniki:
- 0,5 kg schabu bez kości
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 1 kg ziemniaków
- koperek
Przygotowanie:
Obieramy i kroimy ziemniaki. Wkładamy do zimnej osolonej łyżką soli wody i gotujemy 25-30 min., aż będą miekie
1. Schab kroimy w plasterki i rozbijamy tłuczkiem do mięsa
2. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem.
3. Moczymy w jajku a potem w bułce tartej. Jeśli ktoś lubi dużo bułki to należy tą czynność powtórzyć.
4. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy aż będą rumiane.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.