domowe zapiekanki resztkowe


zapiekanki




Dzisiaj kuchnia resztkowa czyli śniadanie mistrzów.
W lodówce został tylko ser, pieczarki i wędlina. W chlebaku stary chleb więc trzeba kombinować.


Składniki: 

- 6 kawałków chleba
- passata lub koncentrat pomidorowy
- 6 plasterków sera żółtego lub mozzarelli
- garść pieczarek
- zioła prowansalskie
- suszone pomidory


 Przygotowanie:

1. Chleb smarujemy passatą pomidorową i posypujemy ziołami prowansalskimi.
2. Pieczarki kroimy na plasterki lub ścieramy na tarce. Wędlinę kroimy w małą kosteczkę.
3. kanapki posypujemy pieczarkami i wędliną. Przykrywamy plastrem sera. Jeśli mamy ser w kostce to lepiej go zetrzeć i posypać takim.
4. Zapiekamy w temp 170-180C przez ok 15 min - aż ser się ładnie zarumieni.
5. Podajemy posypane suszonymi pomidorami
Smacznego!!!

Komentarze