kruche babeczki z malinami i kremem nutellowym



Składniki:


Korpusy babeczek:
- 300 g mąki
- 50 g cukru pudru - jeśli będą to wytrawne babeczki to pomiń cukier
- 200 g masła
- 2 żółtka
- szczypta soli

Korpusy przygotowujemy wg przepisu na kruche babeczki lub jeśli mamy mało czasu to używamy gotowych

Krem
- 100 ml śmietany kremówki 30 %
- 2 czubate łyżki serka mascarpone
- 2 czubate łyżki kremu nutella
- maliny mrożone, świeże lub z syropu


Przygotowanie:


1. Przygotowujemy babeczki wg przepisu na  kruche babeczki.
2. Mrożone maliny  rozmrażamy, z syropu odcedzamy na siteczku, a świeże myjemy i odcedzamy.
3. Zimną śmietankę miksujemy na sztywną pianę.
4. W osobnym naczyniu miksujemy serek mascarpone z nutellą.
5. Masę nutellową przekładamy do śmietany i przez chwilkę jeszcze miksujemy. Gotową maseę wkładamy na chwilkę do lodówki.
6. Na dnie babeczek układamy po kilka malin. 
7. Nakładamy krem nutellowy  na babeczki i dekorujemy malinami.
Można też posypać startą gorzką czekoladą.
8. Podajemy schłodzone.





Komentarze