lane kluski






Lane kluski czyli szybki makaron. Najczęściej robiony przez nasze babcie i mamy. Dzisiaj już mało kto je robi a szkoda bo jest przepyszny i strasznie zdrowy.


Składniki: 

- 2 jajka
- 4 łyżki mąki

 Przygotowanie:

1. Jajka rozbijamy do miseczki, rozkłócamy widelcem. Dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
2. Jeśli masa wyjdzie za gęsta dolewamy odrobinę wody i znów mieszamy.
3. Masę jajeczną wylewamy na gotującą się zupę np. rosół. Od wypłynięcia kluseczek czekamy minutę. 
4. Nalewamy gotowe kluski z zupą na talerz.

Komentarze

  1. Dawno nie robiłam! Lubię bardzo, muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam - ciekawe jak smakują?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz.