Składniki na 12 muffinek:
300 g mąki1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
100 g cukru
2 jajka
250 ml mleka
75g roztopionego masła
świeże maliny lub konfitura malinowa
1. W jednym naczyniu mieszam mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
2. W drugim naczyniu jajka, mleko oraz masło.
3. Łączymy zawartość obu naczyń i mieszamy tylko do połączenia składników.
4. Napełniamy foremki do muffinek do 1/3 ich wysokości. Wkładamy po ok 5 malin lub łyżkę konfitury malinowej po czym dopełniamy ciastem.
5. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200ºC do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce.
75g roztopionego masła
świeże maliny lub konfitura malinowa
Przygotowanie:
1. W jednym naczyniu mieszam mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
2. W drugim naczyniu jajka, mleko oraz masło.
3. Łączymy zawartość obu naczyń i mieszamy tylko do połączenia składników.
4. Napełniamy foremki do muffinek do 1/3 ich wysokości. Wkładamy po ok 5 malin lub łyżkę konfitury malinowej po czym dopełniamy ciastem.
5. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200ºC do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.