Jajka często królują na naszych stołach ponieważ są łatwo dostępne, mają długą datę przydatności (dzięki czemu można ich kupic na mały zapas) i szybko się je przygotowuje.
Dzisiaj prosta pasta z jajek.
Składniki:
4 jajka
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy
garść rzeżuchy
sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo - ok 8-10 minut od zagotowania. Więcej rad dotyczących gotowania jajek znajdziesz na stronie: jajka
2. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski.
3. Dodajemy majonez połączony z musztardą.
4. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzem.
5. Na koniec dodajemy rzeżuchę pokrojoną w 0,5 cm kawałki. wszystko mieszamy i nakładamy na kanapki.
Przy tej paście nie musisz smarować pieczywa masłem bo sama pasta świetnie smakuje z suchym chlebkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.