pasta jajeczna z rzeżuchą


świeża pasta z jajek



Jajka często królują na naszych stołach ponieważ są łatwo dostępne, mają długą datę przydatności (dzięki czemu można ich kupic na mały zapas) i szybko się je przygotowuje.
Dzisiaj prosta pasta z jajek.


świetna pasta jajeczna z rzeżuchą

Składniki:


4 jajka
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy
garść rzeżuchy
sól i pieprz


Przygotowanie:


1. Jajka gotujemy na twardo - ok 8-10 minut od zagotowania. Więcej rad dotyczących gotowania jajek znajdziesz na stronie:  jajka
2. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski.
3. Dodajemy majonez połączony z musztardą.
4. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzem.
5. Na koniec dodajemy rzeżuchę pokrojoną w  0,5 cm kawałki. wszystko mieszamy i nakładamy na kanapki.

Przy tej paście nie musisz smarować pieczywa masłem bo sama pasta świetnie smakuje z suchym chlebkiem.




smaczna pasta z jajek



Olimpijskie gotowanie

Wytrawne Vege Śniadanie

Komentarze