szybki krem z groszku

krem z groszku


Przepisów na krem z groszku jest wiele ale ja dzisiaj pokażę wam ten który najbardziej mi smakuje i jest najprostszy. Nie wymaga długiego gotowania ani wielu przypraw. Do bulionu warzywnego dokładamy tylko groszek i tymianek. Proste i pyszne.


Składniki: 


0,5 kg mrożonego groszku
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1 ząbek czosnku
2 łyżki tymianku
1/2 suszonej natki pietruszki
sól, pieprz



 Przygotowanie:

1. Do garnka wrzucamy pokrojone warzywa oraz tymianek i natkę pietruszki, zalewamy 1,5-2 litrami przefiltrowanej wody  i gotujemy do miekkości.
2. Studzimy po czym blendujemy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z łyżką gęstej śmietany.

zupa z groszku

Komentarze