wątróbka z warzywami

pieczona wątróbka z kurczaka


W zeszłym tygodniu mój synek trochę chorował i musiał zostać w domu więc z pomocą przyjechała babcia Basia i to właśnie jest jej przepis na wątróbkę. Ja sama robię bardziej tradycyjna, tylko z cebulką i jabłkiem, ale ta "na bogato"  również mi zasmakowała i zapewne będzie często gościła na naszym stole.




Składniki:

0,5 kg wątróbek drobiowych
6 pieczarek
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 cebula
1 jabłko
olej do smażenia

 Przygotowanie:


1. Wątróbki oczyszczamy i wrzucamy na rozgrzany olej.
2. Jak już wątróbka się podsmaży dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną. na koniec doprawiamy pieprzem i solą.

Podajemy ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

wątróbka z jabłkiem

Komentarze