W zeszłym tygodniu mój synek trochę chorował i musiał zostać w domu więc z pomocą przyjechała babcia Basia i to właśnie jest jej przepis na wątróbkę. Ja sama robię bardziej tradycyjna, tylko z cebulką i jabłkiem, ale ta "na bogato" również mi zasmakowała i zapewne będzie często gościła na naszym stole.
Składniki:
0,5 kg wątróbek drobiowych6 pieczarek
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 cebula
1 jabłko
olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Wątróbki oczyszczamy i wrzucamy na rozgrzany olej.
2. Jak już wątróbka się podsmaży dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną. na koniec doprawiamy pieprzem i solą.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.