jajka faszerowane po chińsku

chińskie jajka


Z serii jajka na 1000 sposobów - jajka faszerowane po chińsku.




Składniki:


6 jajek
3 łyżki sosu Tao Tao słodko-pikantnego
mała cebula
1/2 czerwonej papryki
sól
pieprz


Przygotowanie:


1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, wydrążyć ze skorupek.

2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę lub zemleć w blenderze. paprykę poktoić w drobną kosteczkę.

3. Żółtka rozgnieść widelcem, białka pokroić w drobną kosteczkę, dodać paprykę oraz cebulę. Dołożyć sos chiński Tao Tao, całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.

4. Skorupki napełniać farszem, podawać w kieliszkach na jajka.

Smacznego!!!

jajka z chin

jaja faszerowane po chińsku

Komentarze