jajka faszerowane szynką


jaja faszerowane szynką przepis


Wielkanocne zające zbliżają się do nas coraz bardziej więc dzisiaj kolejny świetny sposób na świąteczne jajka.




Składniki:

 6 jajek
5 dag szynki
1 średni ogórek kiszony
1/3 pęczka szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Do podania:
kilka liści sałaty


Przygotowanie:


1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na połówki. Wyjąć żółtka i rozdrobnić je widelcem. Szczypiorek oczyścić i posiekać.

2. Ogórka kiszonego oraz szynkę pokroić w bardzo małą kostkę. Połączyć z żółtkami, szczypiorkiem oraz majonezem.

3. Doprawić do smaku  solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.

4. Połówki jajek obficie wypełnić farszem a następnie każde ozdobić kawałkami szynki lub szczypiorku. Ułożyć na półmiskuwyścielonym liśćmi sałaty.

jaja faszerowane szynką



jajka na wielkanoc


Komentarze