Dzisiaj podajemy polędwiczkę wieprzową w pieprzu z sosem kurkowym i pure ziemniaczanym z koperkiem.
Przepis na pyszny sos kurkowy znajdziecie tutaj.
Składniki dla 4 osób:
2 polędwiczki wieprzowepieprz świeżo mielony - najlepiej grubo mielony
sól
łyżka oleju
Przygotowanie:
1. Polędwiczki oczyszczamy z tłustych włókien. Kroimy na dwie części.2. Doprawiamy solą i grubym pieprzem oraz smarujemy olejem
3. Smażymy chwilkę na suchej patelni na rumiano z każdej strony.
4. Polędwiczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180C bez termoobiegu.
Polędwiczce pozwalamy dojść w środku i dlatego kroimy ja dopiero po minimum 5 minutach
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.